Завантаження

  • 10.09.19

Серед них, зокрема й Інна Белоконна – колишня дружина та матір двох дітей Андрія Портнова. Вона розпочала суддівську кар’єру в Оболонському районному суді міста Києва щойно Портнов очолив Головне управління з питань судоустрою Адміністрації нині біглого президента Віктора Януковича.

Попри те, що подружжя розлучилось у 90-х роках, низка фактів свідчать про тісний зв’язок судді з колишнім чоловіком – від елітної нерухомості по сусідству до працевлаштування рідної сестри Белоконної помічницею політика.

Ні сумнівна незалежність судді, ані виявлене Громадською радою доброчесності приховування коштовного майна родичів не вплинули на рішення Вища кваліфікаційна комісія суддів України. У квітні 2018 року Белоконна всупереч негативному висновку ГРД отримала високий бал за результатами оцінювання та успішно атестувалась.

Разом з нею готується поновитись на посаді й інший служитель Феміди з впливовим родичем – Юрій Цюкало. Суддя Господарського суду столиці є сином проректора Національної школи суддів Наталії Шукліної. Він тривалий час не декларував три ділянки землі під Києвом площею майже гектар, бо “не знав, що приватизував” їх.

Більше того, за словами Цюкала, оформлення землі здійснювало його колишнє керівництво в прокуратурі вже під час його перебування на посаді судді. Попри очевидне порушення суддівської етики Вища рада правосуддя відмовилась відкрити дисциплінарне провадження за цим фактом.

Як може врятувати від недоброчесних суддів “перезавантаження” ВККС-ВРП за участю громадськості й міжнародних експертів, докладно у цьому матеріалі та за посиланням.

Онлайн трансляція засідання Вищої ради правосуддя.