Завантаження

  • 11.12.20

Учора нам стало відомо про те, що невідома стороння особа, назвавшись координатором Громадської ради доброчесності Андрієм Кулібабою, в жовтні цього року надіслала голові Червонозаводського суду міста Харкова запит з проханням вказати коло осіб, які надавали їй неправомірну вигоду. 

Голова суду подала до поліції заяву про злочин – втручання у діяльність судді. Учора представники поліції звернулись за роз’ясненнями до чинного координатора ГРД Михайла Жернакова, який повідомив, що Громадська рада доброчесності не надсилала судді жодних запитів.

Повідомляємо, що Громадська рада доброчесності комунікує лише через офіційні джерела: e-mail скриньку info@grd.gov.ua, сайт grd.gov.ua та офіційну Фейсбук-сторінку. Усі документи Громадської ради доброчесності скріплюються електронним підписом координатора. 

Більше того, Андрій Кулібаба вийшов зі складу ГРД у серпні цього року, а тому навіть теоретично не міг від імені Ради нічого надіслати в жовтні.

Закликаємо слідчих оперативно і всебічно розслідувати справу, зокрема  встановити особу, яка від імені ГРД, імовірно, намагалася чинити тиск на суддю.