Завантаження

  • 17.10.19

У пояснювальній записці до законопроекту було акцентовано на фактичному провалі процедури кваліфікаційного оцінювання, що була розпочата чинною Вищою кваліфікаційною комісією суддів України у 2016 році. Закон припиняє повноваження чинних членів Комісії. Тому після прийняття закону будь-які рішення чинного складу Комісії делегітимізують в очах суспільства всіх суддів, щодо яких буде прийняте рішення про успішне проходження суддями кваліфікаційного оцінювання.

Забезпечення беззастережної довіри до результатів судової реформи є одним з найважливіших завдань Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Довіра має бути до самих процедур, до осіб, які приймають рішення, а також до суддів, які будуть залишені на посадах. Тому мають бути усунуті будь-які обставини, які можуть поставити під сумнів об’єктивність прийнятих Комісією рішень.

Враховуючи наведене, Громадська рада доброчесності звертається до всіх членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із закликом утриматись від розгляду питань про підтримку рішень колегій в останні дні своїх повноважень щодо суддів, відносно яких Громадська рада доброчесності надала висновки про невідповідність критеріям професійної етики та доброчесності.

 

Координатор

Громадської ради доброчесності