Завантаження

  • 16.05.19

Однак у своїй відповіді 15 травня Комісія відмовилась надавати ці докази, посилаючись на конфіденційність інформації. Відмовились і в суді. Більше того, Комісія без будь-якої перевірки вже визнала причину масової неявки суддів поважною. Отже, масова хвороба, що більше нагадує демарш, не матиме для них жодного наслідку.

Кваліфікаційна комісія призначила суддям нову дату іспиту – 21 травня. У складі Колегії, що оцінюватиме результати, вказаний Володимир Бутенко. Саме він у березні склав компанію своєму колезі з Вищої кваліфкомісії Тарасу Лукашу та голові ВККС Сергію Козьякову на Дні народження судді Окружного адмінсуду столиці Євгена Аблова. На цьому ж святі було чимало інших суддів, які теж складатимуть іспит і встигли поспілкуватись із Бутенком у неформальній обстановці.

Ще одним екзаменатором суддів буде Юрій Тітов – кум Сергія Ківалова. Відомо, що голова ОАСК Павло Вовк працював помічником Ківалова і має тісні контакти з політиком. Останній також був присутнім на вечірці судді Аблова. Тому об’єктивність оцінок, виставлених цими членами Комісії, під великим сумнівом.

 

Нагадаємо, 8 травня Вища кваліфкомісія надала на запит члена Громадської ради доброчесності списки суддів, які не з’явились 17 квітня на іспит в межах передбаченого судовою реформою кваліфікаційного оцінювання. Серед прогульників опинились 30 з 37 суддів Окружного адміністративного суду м.Києва, включно з головою ОАСК Павлом Вовком та його колегами, які виносили одіозне рішення про скасування націоналізації Приватбанку.

Комісія запевнила: три десятка суддів столичного суду не складали іспит у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю і підтвердили це копіями відповідних документів. Неявка на іспит без поважної причини тягне за собою звільнення суддів.

За іронією долі, той самий ОАСК днями своєю ухвалою заборонив голові Вищої кваліфкомісії Сергію Козьякову та його заступнику Станіславу Щотці виконання службових обов’язків через “закінчення визначеного законом строку повноважень” .